Nagyvilág

Két gyereket és egy óvónőt lőtt agyon egy férfi Oroszország közepén

Lövöldözni kezdett egy férfi a közép-oroszországi Uljanovszk város egyik óvodájában, agyonlőtt két gyermeket és egy óvónőt, majd magával is végzett – közölte Dmitrij Kamal, az Uljanovszki terület hatóságainak szóvivője az MTI szerint

Kamal szerint a gyermekek életkora nem ismert, de feltehetően három és hat év közöttiek lehetnek.

A rendvédelmi szervekre hivatkozó orosz hírügynökségek szerint a „lövöldözés oka valószínűleg családi konfliktus” volt.

Helyi sajtóéretsülések szerint nem volt biztonsági szolgálat vagy őr az óvodában, és a gyilkosságokat egy IZh-27 típusú fegyverrek követték el.

A biztonsági erőkkel fenntartott jó viszonyáról ismert Baza című orosz hírportál Telegram-csatornáján azt írta, hogy a férfi a csendes pihenő idején hatolt be az óvodába, és vadászfegyver volt nála.

Oroszországban, ahol korábban ritkák voltak az iskolai lövöldözések, az utóbbi időben annyira megszaporodtak a hasonló incidensek, hogy Vlagyimir Putyin elnök is aggodalmát fejezte ki.  2021 szeptemberében egy 18 éves diák lövöldözött vadászfegyverrel a permi egyetemen, hatan meghaltak és mintegy harmincan megsebesültek. 2021 májusában egy 19 éves fiatalember lövöldözött egykori iskolájában, hat tanulót és két tanítót lőtt agyon. A legtöbb áldozatot követelő lövöldözés 2018 októberében történt, amikor egy gimnazista tizenkilenc embert lőtt agyon, mielőtt magával is végzett a Krím félsziget keleti csücskén fekvő Kercs egyik gimnáziumában.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik