Nagyvilág

Csődöt jelentett Alex Jones Infowars nevű portálja

Jon Cherry / GETTY IMAGES
Jon Cherry / GETTY IMAGES

Komoly érvágást is jelenthet az amerikai szélsőjobb számára az, ami Alex Jones Infowars nevű portáljánál történt az elmúlt napokban. (Jones-ról korábban mi is részletesen írtunk.)

Kapcsolódó
Most végre kiderül, meg tudja-e állítani a gyűlöletet a Facebook és az Apple
A nagy techcégek eddig kitartóan tűrték, hogy kamuhírek és gyűlölet terjedjen rajtuk. Aztán jött az Apple és hozott egy bátor döntést. Mostantól komoly változás jöhet.

Jonest ugyanis kártérítésre kötelezték, miután pert vesztett azzal kapcsolatban – írja a Reuters –, hogy 2012-ben azt állította, hogy a Sandy Hook-i iskolamészárlás csak átverés volt. (Nem volt az.) A vesztes per kért csődvédelmet, azaz jelentett csődöt az Infowars, amelynek Jones az alapítója.

A szóban forgó iskolai mészárlás áldozatainak családjai pár hete utasították vissza Jones ajánlatát, hogy megegyezzenek, és újraindították az ügyet. (Jones akkor mind a 13 felperesnek 120 000 dollár kifizetését ajánlotta fel.) Alex Jones egyébként az InfoWars becsült vagyonát legfeljebb 50 ezer dollár, becsült kötelezettségeit pedig 1 millió és 10 millió dollár közötti összegben tüntette fel.

A Reuters megemlíti, hogy Jones Donald Trump támogatója is volt. A csődvédelem ide, vagy oda: az Infowars egyelőre működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik