A következő élő közvetítés része Az orosz ultimátum ellenére sem adták fel Mariupolt, pedig nincs víz és élelem

Nem adják önként Mariupolt a város védői

Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP
Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP

Az ukránok elutasítják az Oroszország által adott ultimátumot, vagyis nem adják fel önként Mariupolt – közölték a város illetékesei vasárnap. Mariupol polgármesterének tanácsadója az orosz védelmi minisztériumnak arra a szombat éjszakai követelésére reagált, hogy a város egy részében továbbra is ellenálló ukrán katonák adjanak fel magukat az életükért cserébe.

Az oroszok a közleményükben korábban azt állították, hogy az utolsó ukrán alakulatok az Azovsztal acélmű területére szorultak vissza, de Petro Andriuscsenko, a polgármester tanácsadója a Telegramon ezt tagadta, mondván, hogy az acélmű területén túl is folytatódik a védekezés az orosz megszállók ellen.

Ilya Pitalev / Sputnik via AFP

Az Azovsztal acélmű egy hatalmas kiterjedésű iparterület, amely a mariupoli városvédők fő bázisaként szolgál.

Tegnap este összecsapások voltak az Azovstaltól öt kilométerre található Taganrog utcában

–  sietett igazolni állítását Andriuscsenko. Hozzátette: a harcok során a megszállók ismét nehéztüzérséggel lőttek lakóházakra, és a kikötő területének ágyúzása is folytatódott.

Mariupol, az Azovi-tenger stratégiai fontosságú kikötője, Oroszország pedig abból a célból próbálja megszerezni, hogy itt egyesítse erőit, összekötve ezzel Ukrajna keleti és déli részét.

A mariupoli eseményekről szóló híreket független hírforrásból egyelőre nem sikerült megerősíteni.

(CNN)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik