A következő élő közvetítés része Oroszország „beláthatatlan következményekre” figyelmeztet, az ukrán elnök atomcsapástól tart

Oroszország figyelmeztette Ukrajna szövetségeseit, hogy hagyják abba a fegyverszállítást, mert ez „beláthatatlan következményekkel járhat”.

MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
MTI/AP/Alekszej Alekszandrov

Oroszország hivatalosan figyelmeztette az Egyesült Államokat – és más szövetséges nemzeteket –, hogy fejezze be Ukrajna felfegyverzését, mert ennek „beláthatatlan következményei” lehetnek.

A figyelmeztetés hivatalos diplomáciai jegyzékben érkezett Moszkvából, amit a BBC szerint a washingtoni orosz nagykövetség juttatott el az Egyesült Államok külügyminisztériumához. A dokumentum rögzíti, hogy az Egyesült Államok és a NATO fegyverszállítmányai „olajat öntenek a tűzre” az ukrajnai konfliktusban, és az orosz diplomaták kiszámíthatatlannak nevezték ennek következményeit.

A jegyzéket kedden küldték el, amikor elkezdett kiszivárogni az Ukrajnának szánt új amerikai katonai segélycsomag híre. Csupán néhány órával később Biden elnök jóváhagyta egy 800 millió dolláros katonai segély szállítását, beleértve a nagy hatótávolságú tüzérségi fegyvereket.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő azt mondta, hogy a figyelmeztetés alátámasztja, hogy az Egyesült Államok és a NATO Ukrajnának nyújtott katonai segítsége hatékonynak bizonyult.

Az új fegyverszállítmány első része várhatóan a következő napokban érkezik meg Ukrajnába.

A háború kezdete óta az Egyesült Államok több mint 3 milliárd dollárnyi katonai segítséget nyújtott Ukrajnának.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik