Nagyvilág

Felesége nevetve bátorított telefonon egy orosz katonát, hogy erőszakoljon meg ukrán nőket

Különös telefonbeszélgetés hangfelvételét hozta nyilvánosságra a minap az ukrán titkosszolgálat, amelynek szereplőit a Szabad Európa oroszországi kiadása azonosította be, és kereste fel. A portál cikke szerint a felvételen egy 27 éves orosz katona, Roman Bikovszki és felesége, Olga Bikovszkaja beszélgetnek.

A házaspár társalgásából kiderül, hogy az asszony nevetve arra bátorítja férjét, hogy erőszakoljon meg ukrán nőket, csak használjon óvszert, és neki ne mondja el.  

A cikk megjegyzi, hogy bár a megdöbbentő beszélgetés önmagában nem bűncselekmény, felerősíti az ukrán nők orosz katonák általi tömeges megerőszakolásától való félelmet.

Kapcsolódó
Ukrán gyerekeket is megerőszakoltak az orosz katonák az ombudsman szerint - 18+
Nagyon felkavaró információkat tett közzé pénteken a Facebookon Ljudmila Deniszova ukrán ombudsman arról, hogy mi történt az oroszok által megszállt Kijev környéki településeken.

A két szereplőt az oroszországi Szabad Európa és ukrán újságírók közösen azonosították be. A pár a közösségimédia-profilok szerint a Moszkvától dél-nyugatra fekvő Orjol városából költöztek a Krím-félszigetre 2018-ban, amit az oroszok négy évvel korábban annektáltak Ukrajnától. A Szabad Európa cikke szerint Bikovszkit a délkelet-ukrajnai kikötőváros, Herszon térségébe vezényelték. A katonát az újságírók telefonon érték utol, aki azt állította, hogy Szevasztopolban van, ezt felesége is megerősítette, és azt mondta, sérülése miatt kórházban ápolják a férfit.

Mikor kiderült számukra, hogy újságírókkal beszélnek mindketten tagadták, hogy ők beszéltek volna ukrán nők megerőszakolásáról, de az egyező telefonszámok ellentmondanak ennek. A nő azóta törölte is a közösségi médiás profilját.

Csupán a beszélgetésből még nem következik, hogy az orosz katona valóban el is követett volna nemi erőszakot, ám a beszélgetés hátteret ad az elmúlt hetekben kiderült, orosz katonák által elkövetett nemi erőszak bűncselekményeknek.

A Szabad Európa riportja angol feliratozással elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik