A következő élő közvetítés része Oroszország „beláthatatlan következményekre” figyelmeztet, az ukrán elnök atomcsapástól tart

A kijevi rendőrség szerint 900 civil holtestét találták meg

Metin Aktas/Getty Images
Metin Aktas/Getty Images

Több mint 900 civil holttestet fedeztek fel a Kijevet körülvevő térségben az orosz erők kivonása után – szinte mindegyiküket agyonlőtték – idézi az Associated Press a helyi rendőrség közleményét.

A szám kétszerese annak, amit az ukrán hatóságok csaknem két héttel ezelőtt bejelentettek, és a lőtt sebek jelenléte arra utal, hogy sok embert „egyszerűen kivégeztek” – áll a közleményben.

Andrij Nebytov , a kijevi regionális rendőrség vezetője elmondta, hogy a holttesteket az utcán hagyták, vagy ideiglenesen eltemették. Idézte a rendőrségi adatokat, amelyek szerint 95 százalékuk lőtt sérülések következtében halt meg – írja az AP.

Naponta több holttestet találnak romok alatt és tömegsírokban – tette hozzá. A legtöbb áldozatot Bucsában találták, több mint 350 holttestet.

Nebytov szerint a bucsai közművek dolgozói holttesteket gyűjtöttek össze és temették el Kijev külvárosában, miközben az orosz ellenőrzés alatt maradt. Hozzátette, az orosz csapatok „nyomozzák” azokat az embereket, akik erős Ukrajna-barát nézeteiket fejezték ki.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik