A következő élő közvetítés része Rakétatalálat ért egy civilek evakuálásra használt donyecki vasútállomást, legalább 50 ember, köztük gyerekek haltak meg

Karácsony Gergely Kijev polgármesterével egyeztetett

Fadel Senna / AFP
Fadel Senna / AFP

Karácsony Gergely pénteken telefonon egyeztetett Vitalij Klicskóval, Kijev polgármesterével – jelentette be a főpolgármester a Facebookon, és hozzátette: biztosította kollégáját a támogatásáról.

A polgármester üzent a budapestieknek: az oroszok egyik legfontosabb fegyvere a háborúban a propaganda, ne hagyjuk, hogy megvezessen minket,

írta Karácsony, aki kiemelte, hogy miután az orosz csapatok visszavonultak a Kijev körüli településekről (Bucsa, Borogyanka, Irpiny), csak romok és meggyilkolt civilek holttesteinek százai maradtak.

… a történtek ép ésszel felfoghatatlanok. A putyini propaganda ordító hazugságait pedig, miszerint a gyilkosságokat az ukránok követték el, műholdfelvételek és lehallgatott orosz katonai kommunikáció alapján már többszörösen megcáfolták.

Karácsony hozzátette: Budapest mindent megtesz, hogy az Ukrajnából érkezett menekültek minél jobb ellátásban részesüljenek, és példamutatónak nevezte a lakosság és a civil szervezetek segítségét.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik