A következő élő közvetítés része Rakétatalálat ért egy civilek evakuálásra használt donyecki vasútállomást, legalább 50 ember, köztük gyerekek haltak meg

Európai vezetők sorra ítéltik el az ukrán vasútállomás elleni támadást

Fadel Senna / AFP
Fadel Senna / AFP

Egymás után ítélték el Európa magas rangú vezető tisztségviselői a kramatorszki vasútállomás elleni orosz támadást.

Borzasztó volt látni, az orosz csapást az egyik felfontosabb olyan állomáson, amelyet arra használtak, hogy a civil lakosságot evakuálják a térségből

– írta Twitter-bejegyzésében a déli órákban Charles Michel, az Európai Tanács belga elnöke. Michel intézkedéseket sürgetett: újabb oroszország elleni szankciókat és még több fegyvert Ukrajnának. A posztjában az Európai Tanács elnöke emlékeztetett, hogy éppen pénteken fogadták el az Oroszország elleni ötödik uniós szankciócsomagot.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonségpolitikia főképviselője szintén a Twitteren közölt elítélő nyilatkozatot. Ebben úgy fogalmaz:

Határozottan elítélem a ma reggeli válogatás nélküli orosz támadást Kramatorszk vasútállomása ellen, amelyben több tucat ember halt meg, és többen megsebesültek. Újabb kísérlet ez arra, hogy elzárják az indokolhatatlan háború elől menekülők útját, és további emberi szenvedést okozzanak.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken délután kettő körül aljasnak minősítette a reggeli támadás.

Döbbenten állok az elvesztett életek előtt, és személyesen fogom kifejezni részvétemet Zelenszkij elnöknek

írta posztjában az épp kijevi látogatására készülő bizottsági elnök, aki hozzátette: gondolatban az áldozatok családjaival van.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik