A következő élő közvetítés része Tarolt a Fidesz a legszegényebb településeken, Putyin is gratulált Orbánnak

Cseh Katalin: Az ellenzék egységes, őrizzük meg ezt

Ukrán elnöki sajtóhivatal MTI/AP
Ukrán elnöki sajtóhivatal MTI/AP

Cseh Katalin a Momentum EP-képviselője is Facebook oldalán reagált a választás eredményére. A politikus letaglózó eredményről ír, de hozzáteszi, hogy „egyetlen fojtogató rezsim sem tart örökké”. Szerinte most mindannyiuknak magukba kell nézniük és át kell gondolniuk, mit tehettek volna még, át kell beszélniük, mit fognak tenni most.

Tudtuk, hogy egy olyan rendszerben kell megküzdenünk a Fidesszel, amit ők a saját kényük és kedvük szerint alakítottak az elmúlt tizenkét évben. Hogy a közmédia még véletlenül sem független, hanem a Fidesz kiszolgálója, ahol négy év alatt öt perc jut az ellenzéknek. Hogy egy brutális propagandagépezet támad mindenkit, aki a Fidesz ellenfele. Hogy állami erőforrások százmilliárdjai fölött rendelkeznek Orbánék, miközben az egyetlen céljuk az, hogy minden eszközzel kivérteztessék ellenfeleiket

– írja.

Ő úgy gondolja, hogy az ellenzék egységes, és ezt meg kell őrizni. Ennek azért ellentmond, hogy Jakab Péter nem sokkal a választások után már arról beszélt, hogy Márki-Zay megbuktatta az ellenzéket, Gyurcsány Ferenc pedig arról, hogy erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit.

Hozzáteszi:

  • hatalmas feladat vár rájuk Európában, az Európai Unióban is.
  • a megkezdett munkát folytatniuk kell itthon és Európában is, és folytatni is fogják.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik