A következő élő közvetítés része Kivégzett civilek, tömegsírok: háborús bűncselekményekkel vádolják az oroszokat

A Kreml szóvivője elmondta, mi a feltétele annak, hogy Putyin leüljön tárgyalni Zelenszkijjel

Miközben több európai ország is azt fontolgatja, hogy további szankciókat kellene kivetni Oroszországra, a Kreml vasárnap azt közölte, hogy teljesen elképzelhetetlennek tartanak egy nyugati izolációt.

Az orosz vezetés nevében nyilatkozó Dmitrij Peszkov a Guardian szerint először arra utalt, hogy a világ nem csak Nyugat-Európából áll, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a mai modern világban teljesen lehetetlen leszakadni egy adott országról, ezért előbb-utóbb párbeszédre kényszerülnek majd a felek, akár akarja ezt a Nyugat, akár nem.

Peszkov beszélt Putyin és Zelenszkij esetleges találkozójáról is. A Kreml szóvivője elmondta, lehetségesnek tartja, hogy a két vezető személyesen üljön tárgyalóasztalhoz, ám ahhoz hogy ez létrejöjjön, az oroszok ragaszkodnak egy hivatalos dokumentumhoz, amit mind a két fél képviselői aláírnak, akár már a következő béketárgyaláson. Erre azért van szükség Peszkov szerint, hogy ne egy ötlethalmazhoz üljön le a két vezető, hanem már konkrét javaslatokról tudjanak tárgyalni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik