A következő élő közvetítés része Moszkva állítja, radikálisan csökkenti a katonai tevékenységet Kijevnél, Ukrajna vállalja a semleges státuszt

A mérgezéssel hírbe hozott Roman Abramovics is feltűnt a béketárgyaláson

Roman Abramovics orosz milliárdos, a Chelsea futballklub tulajdonosa tűnt fel az isztambuli orosz-ukrán béketárgyalásokon – írja a BBC.

A török ​​média által sugárzott képeken Ibrahim KalinRecep Tayyip Erdoğan elnök szóvivője mellett – fejhallgatót viselve ült az orosz milliárdos, aki tehát nem az orosz és az ukrán delegáció főasztalánál foglalt helyet.

Kalin állítólag segített koordinálni az orosz oligarcha és az ukrán delegáció egyik tagja közötti találkozókat az Isztambulban.

Abramovics jelenléte arra utal, hogy valamilyen szinten még mindig részt vesz a közvetítési kísérletekben.

Korábbi hírek szerint Abramovics és két ukrán béketárgyaló mérgezés tüneteit mutatta egy kijevi találkozót követően. Vegyifegyver-szakértők vizsgálták az esetet, és arra a megállapításra jutottak, hogy szándékos mérgezés történhetett. Ennek jelei a felvételek alapján nem látszottak a keddi tárgyalásokon az orosz milliárdoson.

Sergey Karpuhin / POOL / Sputnik / AFP Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Roman Abramovics az orosz-ukrán tárgyalások előtt a Dolmabahce palotában, Isztambulban, Törökországban.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik