A következő élő közvetítés része Megmérgezték Roman Abramovicsot, a Chelsea tulajdonosát; több elrabolt ukrán polgármestert holtan találtak meg

ORFK: Egy vak férfi egy szál gitárral gyalogosan jött át Ukrajnából

Oleksandr GIMANOV / AFP
Oleksandr GIMANOV / AFP

Az Országos Rendőr-főkapitányság összesítése szerint vasárnap 4 934-en léptek be Magyarországra az ukrán-magyar határszakaszon. Emellett az román-magyar határszakaszon belépők közül 8 781 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 393 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

A barabási közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy vak ukrán állampolgár is, akit az ukrán határőrizeti szerv munkatársai elkísértek át a határon. A férfi, aki hazáját a háborús helyzet miatt kényszerült elhagyni, egyedül, egy hátizsákkal és egy gitárral indult útnak. A férfi azt mondta, hogy a Budapesten élő ismerőseihez szeretne eljutni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik