A következő élő közvetítés része A NATO megszavazta, hogy Magyarországra is harci egységet küldjenek, 40 ezer katonát is veszíthetett eddig Oroszország

Ukrajna azt állítja, hogy az oroszok eddig 402 ezer embert „ejtett túszul”

Ljudmila Gyeniszova ukrán ombudsman szerint az oroszok eddig 402 ezer embert, köztük 84 ezer gyereket telepítettek át Oroszországba az akaratuk ellenére és gyakorlatilag túszul ejtették őket.

A donyecki régió kormányzója, Pavlo Kirilenko azt mondta, hogy „az embereket erőszakkal viszik át” Oroszországba. Az ukrán hatóságok azt állítják, hogy az orosz csapatok elveszik az érintettek útlevelét és előbb a szeparatisták által felügyelt kelet-ukrajnai megyékben található táborokba viszik, majd pedig Oroszország elmaradottabb vidékeire telepítik ki őket. Csak Mariupolból 6000 embert vittek már el, és további 15 ezertől gyűjtik be az irataikat.

Az oroszok nagyjából hasonló számot mondtak, de az ő álláspontjuk az, hogy ez a 400 ezer ember a donyecki és luhanszki, többségében orosz nyelvű régióból önként választotta azt, hogy átköltözik Oroszországba, az orosz kormány pedig támogatja őket ebben.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik