A következő élő közvetítés része Új harccsoportokat telepít Magyarországra a NATO, az ukránok ostromgyűrűbe zárták Kijev megyében az orosz erőket

Zelenszkij Franciaország segítségét kérte

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a francia forradalom jelmondatát idézve azt kérte szerdán Franciaországtól, hogy segítsen véget vetni a szabadság, egyenlőség, és testvériség elleni háborúnak Ukrajnában, írja az MTI.

Azt várjuk Franciaországtól, az önök vezető szerepétől, az önök erejétől, hogy vessen véget a szabadság, egyenlőség, és testvériség elleni háborúnak (…) hogy segítsen helyreállítani Ukrajna területi integritását

– fogalmazott az ukrán elnök a francia nemzetgyűlés és szenátus tagjaihoz videókonferencia keretében intézett beszédében.

A parlamenti ülésen  Zelenszkij azt kérte az Oroszországban működő francia vállalatoktól, hogy ne támogassák többet az orosz háborús gépezetet. Mint mondta:

A francia vállalatoknak el kell hagyniuk az orosz piacot. A Renault, az Auchan, a Leroy Merlin és mások nem lehetnek többet Oroszország háborús gépezetének szponzorai.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik