A következő élő közvetítés része Peszkov nem zárta ki atomfegyverek bevetését, ha Oroszországot egzisztenciális veszély fenyegetné

Ferenc pápával tárgyalt az ukrán elnök

Getty Images
Getty Images

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Twitteren közölte, hogy beszélt Ferenc pápával. Mint írta, beszélt a nehéz humanitárius helyzetről és arról, hogy az orosz csapatok elzárták a menekülésre megnyitott humanitárius folyosókat. Az elnök kifejezte, hogy nagyra értékelnék az egyházi közvetítést az emberek szenvedésének megszüntetése érdekében. Egyben megköszönte az Ukrajnáért és a békéért mondott imákat.

Ferenc pápa azt mondta, mindent megtesz a háború befejezése érdekében – számolt be az egyházfő és az ukrán elnök telefonbeszélgetéséről Ukrajna szentszéki nagykövete a közösségi oldalán kedden. A Vatikánnál akkreditált nagykövet, Andrij Jurash a Twitter-fiókján közölte, hogy Ferenc pápa felhívta az ukrán elnököt.

A diplomata „sokat ígérőnek” nevezte a beszélgetést, amelynek során Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy Ferenc pápa a leginkább várt vendég Ukrajnában. Az ukrán elnök kedden délelőtt húszperces beszédet mondott a római parlamentben videó-összeköttetésben. Ebben a többi között Mariupol városáról is szólt, s mint fogalmazott, „olyan, mintha Genovát rombolták le volna teljesen”.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik