A következő élő közvetítés része Oroszország hiperrakétája, Ukrajna elnöke béketárgyalásokat sürget

Moszkva szerint nagy árat fizet a világ azért, hogy a repülők kikerüljék az orosz légteret, de persze Moszkva is

STRINGER / ANADOLU AGENCY / AFP
STRINGER / ANADOLU AGENCY / AFP

Moszkvai becslések szerint az orosz légteret elkerülő repülési útvonalat hetente több mint 34 millió euró pluszköltséget okoznak az európai és amerikai légitársaságoknak. A Spiegel idézte az orosz közlekedési minisztériumot, amely azt prognosztizálta, hogy a kerülők miatt emelkednek majd a jegyek és a fuvarok árai, ami közvetlenül érinti az utasokat és a szállítmányozókat.

Az Ukrajna elleni orosz támadás után szinte minden európai ország, az USA, Kanada lezárta légterét az orosz gépek előtt, Oroszország szintén lezárással válaszolt.

Az interkontinentális légi forgalomban Európából és az USA-ból a legrövidebb útvonalak a Távol-Kelet felé Oroszországon keresztül vezetnek, a kerülő utak hosszúak és drágák. Nyugati összesítések még kerültek nyilvánosságra, de egyedül a Lufthansa havi egymillió eurós többletköltséggel számol. Az átrepülési jogokból származó bevétel viszont Moszkvának jelent nagy bevételkiesést, hiszen a háború előtt, januárban és februárban 31 400 átrepülést bonyolítottak az ország felett.

Clemens Bilan / EPA / MTI
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik