A következő élő közvetítés része Ukrajna szerint Csernobilt fenyegetik az oroszok, megölték a harmadik orosz vezérőrnagyot Ukrajnában

A Facebook Magyarországon is engedélyezi az oroszok elleni gyűlöletbeszédet

Andrea Carrubba / AFP
Andrea Carrubba / AFP

Az ukrajnai invázió miatt több országban megváltoztatja a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályait a Facebook és az Instagram anyavállalata, a Meta – derül ki a cég belső levelezéseiből, melyeket a Reuters közölt.

A vállalat átmenetileg engedélyez olyan kijelentéseket, mint például a „halál az orosz megszállókra” , amely általában megszegné a szabályait.

Ugyanakkor a Meta nem engedélyezi az orosz civilek elleni erőszakra való felhívásokat.

A Reuters jelentése szerint a közösségi oldalakon több országban is zöld utat kapnak olyan bejegyzések, amelyek Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök halálára szólítanak fel.

Az egyik e-mail szerint az ideiglenes irányelv-módosítás Örményországra, Azerbajdzsánra, Észtországra, Grúziára, Lettországra, Litvániára, Lengyelországra, Romániára, Oroszországra, Szlovákiára, Ukrajnára és Magyarországra is vonatkozik.

Felháborító a Meta agresszív és törvénysértő politikája, amely gyűlöletet és ellenségeskedést szít az oroszokkal szemben

– reagált az amerikai orosz nagykövetség.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik