A következő élő közvetítés része Csak az utcákról 1207 holttestet gyűjtöttek össze Mariupolban, minden második lakos elhagyta Kijevet

Az orosz külügy kétértelmű üzenetben fenyeget a nyugati országok által Ukrajnának küldött védelmi fegyverek miatt

Az orosz külügyminisztérium a Twitteren szólította fel az Európai Unió és a NATO tagországait, hogy tartózkodjanak Ukrajna fegyverekkel való támogatásától. A kétértelmű bejegyzés szövegét Maria Szaharova külügyi szóvivő szájába adták. A szöveg így szól:

Felszólítjuk az EU- és a NATO-tagországokat, hogy állítsák le az életképtelen kijevi rezsim meggondolatlan elárasztását a legújabb fegyverrendszerekkel. Ezzel elkerülhetik a polgári légi közlekedést és más közlekedési eszközöket fenyegető óriási kockázatokat Európában és azon túl.

A bejegyzés akár aggadalmas felhívásként is olvasható arra nézvést, hogy az „életképtelennek” minősített ukrán vezetés kezében a nyugati fegyverek veszélyessé is válhatnak, ha nem tudják megfelelően kezelni őket. Egy másik lehetséges értelmezés azonban sokkal fenyegetőbb forgatókönyvet is sejtethet.

Az orosz külügyi szóvivő már napokkal ezelőtt jelezte aggályait a nyugati fegyverszállításokkal kapcsolatban a RIA Novosztyi orosz hírügynökség korábbi beszámolója szerint. Maria Szaharova akkor hozzátette: úgy tudják, Ukrajna az elmúlt hónapban több mint 2000 tonna modern fegyvert, lőszert és hadifelszerelést kapott nyugati országoktól.  A Twitteren megjelet mai bejegyzés valószínűleg egy ebből a nyilatozatból átemelt idézet, ez azonban nehezen ellenőrizhető, mert a nyilatkozatot közlő orosz hírügynökség honlapja azóta elérhetetlenné vált.

Frissítünk!

A Ria Novosztyi hírügynökség honlapja ugyan elérhető, de a hivatkozott tartalom a poszt írásakor nem volt elérhető számunkra.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik