A következő élő közvetítés része Leállt a csernobili atomerőmű, légicsapás ért egy gyerekkórházat Mariupolban

Száz év után hagyja el Moszkvát a New York Times

A New York Timesnak száz év után először nem lesz orosz nyelvű tudósítója, miután a szerkesztőség szintén csatlakozott az országból kivonuló médiumokhoz. Neil MacFarquhar, a patinás lap moszkvai szerkesztőségének vezetője a közösségi médiában azt írta, Oroszországot mindig is „fontos országnak, fontos történetnek” tekintették, de a közelmúltban történt fordulat „szétzúzta ezt a hosszú hagyományt”.

1921 óta folyamatosan dolgoztak ott riportereink, vízumproblémák okozta egy-két rövidebb megszakítással. Sem Sztálin, sem a hidegháború, sem más nem űzött ki minket

– írta a Twitteren MacFarquhar.

Az orosz hatóságok lényegében lehetetlenné tették az országból történő tudósítást, miután büntetni rendelték, ha valaki háborúnak nevezi az Oroszország által kezdeményezett háborút, vagyis az Ukrajna ellen indított inváziót. Aki ilyet tesz, annak akár 15 év börtönre is számítania kell. A törvényjavaslat elfogadását követően a független orosz média maradék része is lehúzhatta a rolót, míg a legtöbb globális médium kivonult a letartóztatás veszélye miatt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik