Nagyvilág

A Jégvarázs betétdalát énekelte egy kislány, miközben az oroszok Kijev körül gyülekeztek

A kijevi pincében néhány pillanatra megfeledkeztek a háborúról.

Tizenhárom napja támadta meg Oroszország Ukrajnát. Azóta szakadatlanul folynak a harcok, aminek eredményeként már most több száz civil áldozatról szólnak a jelentések, emberek százezrei menekültek el Ukrajnából a háború elől, de akik úgy döntöttek, maradnak, nekik is azzal kell szembesülniük, hogy a korábban felépített egzisztenciájuk gyakorlatilag megsemmisült.

Szinte percenként kerül fel a közösségi médiába egy-egy videó, amin az óvóhelyeken bujkáló civilek próbálják épségben átvészelni a bombázásokat. Ezek között vannak igazán megindító felvételek is, például Vera Litvocsenkóé, aki egy pincében hegedült a sorstársainka,miközben az oroszok Harkivot támadták.

Talán még ennél is különlegesebb a Ladbible által kiszúrt felvétel, amelyen egy Amelie nevű kislány a Jégvarázs című Disney mese betétdalát énekli egy kijevi pincében.

A felvételt a kislány anyjának engedélyével egy másik bujkáló civil, Marta Smekova készítette és tette közzé. A nő később azt írta, amikor a búvóhelyre érkezett, az egyik első dolog amit észrevett az volt, hogy a gyerekek a félhomályban játszanak, a pince falára rajzolgatnak. Nem is tudott szó nélkül elmenni mellette, megdicsérte a műveiket és beszélgetni kezdett velük. Ekkor tűnt fel neki, hogy az egyik kislány, Amelie, mennyire közvetlen és barátságos. A kislány elmondta neki, hogy nagyon szeret énekelni, és az álma az, hogy egyszer színpadon állhasson. Marta ekkor határozta el, hogy összehoz egy rögtönzött koncertet Amelie-nek.

A kislány a Jégvarázs Let it Go című betétdalát adta elő ukránul, és gyakorlatilag mindenkit elvarázsolt a helyiségben. Marta később elárulta azt is, hogy Amelie nagyon izgult, hiszen ez volt az első komolyabb fellépése.

Kapcsolódó
Az USA betiltotta az orosz energiaimportot, bezár az összes orosz McDonald’s
13 napja próbálják az oroszok elfoglalni Ukrajnát. Putyin nőnapi üzenetében a háborúról beszélt, Zelenszkij szerint az oroszok nem állnának meg Ukrajnánál. A Shell nem vesz orosz olajat, Biden kedden betilthatja az orosz energiaimportot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik