A következő élő közvetítés része Zelenszkij elnök szerint az oroszok már a harmadik atomerőmű felé haladnak

Meghalt a harcokban „Kiborg”, az ukrán mesterlövészek egyik parancsnoka

Diego Herrera / Europa Press / Getty Images
Diego Herrera / Europa Press / Getty Images

A nyíltan ukránpárti és időnként szélsőséges hangnemben az ukrán oldalt támogató, de orosz nyelvű ogyesszai (odesszai) hírforrás, a Dumskaya.net szerint meghalt az ukrán mesterlövészek egyik parancsnoka a gosztomeli (Kijev környéki) harcokban.

A „Kiborg” néven is ismert ejtőernyős-deszantos-mesterlövész, Valerij Csibinyejev az orosz erőkkel folytatott harcban esett el. Haláláról a róla szóló orosz Wikipedia-szócikk is ír. Az angol szócikk szerint őrnagyi rangot kapott, és a 79. légi deszant dandárparancsnoka volt halála előtt.

Csibinyejev az „Ukrajna Hőse” címet is viselte. A parancsnok haláláról „földije”, Alekszandr Sztaruh, zaparozsjei (ukránul: zaporizzsjai) kormányzó számolt be. (Zaporizzsja a napokban az ottani atomerőmű körüli harcokról lett ismert.)

A Dumskaya.net hangsúlyozza, hogy az ukrán védelmi minisztérium szerint az elmúlt két napban 50 orosz katonát „semmisítettek meg”, az oroszországi, uljanovszki 31. légi deszant dandár kötelékéből. Valerij Csibinyejev 2014 óta harcolt, már akkor részt vett a donyecki repülőtér körüli összecsapásokban. Testvére, Roman 2019.ben halt meg az azovi térségben zajló harcokban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik