A következő élő közvetítés része Lezárult az ukrán-orosz tárgyalások első köre; újabb szankciók jöhetnek Oroszország ellen

Semjén: Ha Ukrajna NATO-tag lenne, most világháború lenne

Kazinbarcikán tartott fórumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és a Telex tudósítást is közölt az eseményről. A KDNP vezetője erős kijelentéseket is tett, például azt mondta, hogy

Ha Ukrajna NATO-tag lenne, most világháború lenne.

A kormánypárti politikus megismételte a kormány álláspontját, hogy nem lehet magyar katonákat Ukrajnába küldeni. „Ha magyar katona fegyveres konfliktusba kerül az orosz katonával, kitesszük magunkat egy válaszcsapásnak” – fogalmazott.

Szerinte semmilyen körülmények között nem engedheti meg szerinte a magyar kormány, hogy Magyarország területéről támadás induljon egy másik ország ellen.

Ha mondjuk (…) Miskolcról kilőnének egy rakétát valakik, nem biztos, hogy fél óra múlva lenne Miskolc és környéke.

Semjén állítja: azért támadják a magyar kormányt, mert korábban blokkolták Ukrajna felvételét a NATO-ba. „Nem volt más eszközünk a magyar kisebbség jogfosztása miatt”

– jelentette ki a miniszterelnök-helyettes.

krajnának joga van a szuverenitáshoz, a területi integritáshoz és a nemzetközi jog érvényesüléséhez – folytatta, nem véletlen szerinte, hogy Magyarország volt az első ország Antall József idején, amely elismerte Ukrajna függetlenségét. Semjén hozzátette: szükség van egy ütköző államra az orosz birodalom és az Európai Unió között, Magyarország elemi érdeke, hogy legyen egy szuverén állam a szomszédban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik