A következő élő közvetítés része Lezárult az ukrán-orosz tárgyalások első köre; újabb szankciók jöhetnek Oroszország ellen

MÁV: Minden vasútállomásról ingyen utazhatnak az ukrán menekültek

Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / AFP
Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / AFP

Február 28-án délutántól ingyen utazhatnak a MÁV-START belföldi járatain az ukrán állampolgárok – közölték hétfőn. A szombat éjféltől bevezetett szolidaritási jegyet hétfő délutántól – a fokozódó helyzet miatt – kibővítette a MÁV-START, így már nemcsak Záhony állomásról érvényes, hanem bármely hazai vasútállomásról induló vonatra bármelyik vasútállomáson megváltható.

A szolidaritási jeggyel azonban csak ukrán állampolgárok utazhatnak díjmentesen bármely belföldi vasútállomásról.

A díjmentes utazás feltétele, hogy a jegyváltáskor az úticél megadásán kívül személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolni kell az ukrán állampolgárságot.  A jeggyel kizárólag csak a másodosztályú kocsikat vehetik igénybe, a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni.

A szolidaritási jegy a helybiztosítással közlekedő vonatokon elsődlegesen a többletkocsikban szabadon maradó ülőhelyeken használható fel. A hazánkon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség.

A közlemény szerint a vasúttársaság  vasárnap óta több ezer Ukrajnából érkező menekültnek adott ki díjmentes szolidaritási jegyet.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik