A következő élő közvetítés része Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért

Donáth Anna: Orbán 12 éve nem veszi figyelembe a magyar emberek akaratát

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP

Támogatjuk Ukrajnát, mondta el ukránul és magyarul egyaránt Kunhalmi Ágnes az ellenzék csütörtök esti tüntetésén. Az MSZP társelnöke szerint Putyin ugyanúgy megbízhatatlan, ahogy Orbán, egy perc alatt változtatják meg a véleményüket, és ez a nemzetközi politikában megengedhetetlen. Putyin kiírta magát a nemzetközi politikai rendből, szögezte le.

Tanulni kell abből minden európai vezetőnek, hogy ez a fajta nacionalizmus hova vezet. A magyar vezetőknek is tanulni kell

– fogalmazott.

A tüntetésen felszólalt Józan László kárpátaljai származású színész is, aki elmondta, félti a családját, rokonait, a barátait, azt a helyet, ahol a gyerekkorát töltötte. A színész szolidaritását fejezi ki minden Ukrajnában élő emberrel.

Elszámolással, tisztességes, becsületes kiállással tartozunk azokért, akik magyar ajkúként, ukrán területen háborútól fenyegetve élnek

– szögezte le Lukács László György, a Jobbik alelnöke. Lukács jelezte, Orbánnak és Putyinak választania kell, háború van-e vagy béke, és világosan ki kell mondani, hogy a magyarok a béke oldalán fognak maradni. Lukács szerint hazánkra óriási feladat vár, mert meg kell védeni a hazánkat azoktól az emberektől, akik most rossz szándékkal kelnek útra.

Donáth Anna ezt követően azt mondta: Orbán Viktor 12 éve nem veszi figyelembe a magyar emberek akaratát. „Az én generációm békében nőtt fel, számunkra elképzelhetetlennek tűnt, hogy háború törjön ki a szomszédos országban”, jelezte a Momentum elnöke. Erős, egységes Európa nem elképzelhető addig, hangsúlyozta, míg Orbán Viktor hatalmon van.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik