Nagyvilág koronavírus

Eltörlik a korlátozások többségét Lengyelországban

Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Március 1-jétől eltörlik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legtöbb korlátozást Lengyelországban, ugyanakkor megtartják az orrot és szájat eltakaró maszk használatának kötelezettségét a zárt terekben, jelentette be szerdán Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

Elmondta: az egészségügyi illetékesekkel folytatott konzultációkat követően, illetve a külföldi tapasztalatok figyelembevételével döntött a kormány arról, hogy a hosszú hónapok óta érvényben lévő korlátozások többségét feloldják.

Míg a maszk bent továbbra is kötelező marad, beleértve az üzleteket és a közlekedési eszközöket, addig az üzleteket, éttermeket és kulturális helyszíneket látogatók számát érintő korlátozások megszűnnek.

A klubok és diszkók újra kinyithatnak, míg a közintézményeknél megszűnik a távmunka

– közölte a kormány az MTI tudósítása szerint. Morawiecki azt mondta: egyre több ország szünteti meg a korlátozásokat, miközben az embereket az oltásra ösztönzik.

Az országban szerdán 20 456 új fertőzöttet és 360 halálos áldozatot regisztráltak. A lengyel egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta több mint 110 ezer fertőzött halt meg. A felnőtt lakosság közel 66 százaléka kapott meg minden oltást, ami az egyik legalacsonyabb oltottsági arány az Európai Unió országai között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik