Nagyvilág europoli

Orbán délután az EU-Afrika csúcsra utazik Brüsszelbe

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán Viktor a lengyel miniszterelnököt kérte fel hazánk képviseletére a déli órákban zajló rendkívüli EU-csúcson, amely az orosz-ukrán válságról szólt, közölte a miniszterelnök sajtófőnöke az Origóval. A kormányfő ugyanis ekkor épp Jair Bolsonaro brazil elnökkel tárgyalt Budapesten.

Havasi Bertalan továbbá elmondta, Orbán előzetesen telefonon már egyeztetett az ukrán válságról Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, közösen áttekintették és értékelték a helyzetet.

A sajtófőnök hozzátette: délután a magyar miniszterelnök Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz majd az EU-Afrika csúcstalálkozón.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik