Nagyvilág

Kiraboltak Kijevben három magyar férfit, egyikük kártyájával 700 ezer forintot vettek le

Getty Images
Getty Images

Kellemetlen véget ért három magyar férfi múlt hétvégi kijevi kiruccanása, ahová bulizni érkeztek, számolt be róla a Blikk.

A magyar fiatalok egyike korábban már többször is járt az ukrán fővárosban, de korábban sosem csalódott, nem volt problémája. Ezúttal viszont egészen drámai fordulatot vettek az események az éjszakában.

A lap beszámolója szerint Krisztián egyik pillanatban még a barátaival mulatott, ám az utolsó italt elfogyasztása után elsötétült körülötte a világ és egy rossz arcú emberrabló társaságában tért magához.

Az utolsó italomba belekeverhettek valamit, ami teljesen kiütött. Hajnali négy körül távoztunk, én pedig a társaimat jó harminc méterrel megelőzve átmentem a kereszteződés túloldalára. Egy fehér autó oldalát támasztotta ott egy alak. A következő emlékfoszlányom, hogy a kocsi hátsó ülésén fekszem, egy őszes hajú, cigarettázó alak vezette az autót. Aztán megint elsötétült a világ, alighanem egyszerűen kidobhattak a kocsiból, reggel kilenckor tértem magamhoz egy kietlen buszmegállóban. Az értékeimet, a tárcámat és a telefonomat persze nem találtam

– elevenítette fel a történteket.

A férfi a térdén és az arcán is megsérült. Elfuvaroztatta magát a szállásukra, itt döbbent rá, hogy a kártyájával tizennégy alkalommal vettek ki összesen 700 ezer forintot különböző ATM-ekből. A szórakozóhelyen ő fizette ki a belépőket, szerinte itt figyelhették ki a pin kódját.

Másik két barátját is kirabolták, egyiküket még az utcán, másikukat pedig akkor, amikor a lakásukhoz visszaért.

A fiatalok az ukrán rendőrségen egy tolmács segítségével tettek feljelentést, majd a konzuli szolgálat segítségével jutottak haza Magyarországra hétfőn. Krisztián a VIII. kerületi kapitányságon is feljelentést tett, ezt a BRFK a Blikknek megerősítette.

Krisztián abban nem reménykedik, hogy elkapják az elkövetőket, de abban igen, hogy a rendőrség megállapítja, hogy valóban bűncselekmény áldozata lett és esetleg megtérül az elrabolt pénze egy része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik