Nagyvilág

Sokszoros túljelentkezés volt az Elk*rtuk erdélyi premierjére

Kolozsváron tartották a Győzelem (Victoria) moziban.

A szervezők szerint nagyon várták a filmrajongók az Elk*rtuk című politikai thriller erdélyi premierjét, sokszoros volt a túljelentkezés – írja a Krónika. A kolozsvári vetítés után a forgatás  kulisszatitkait is megismerhették, akik bejutottak a zártkörű vetítésre.

Bokor Barna, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színésze (aki a  miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatóját alakítja a filmben) azt mondta, izgalmasnak találta a színészi feladatot, de tudta, megosztó lesz a film a határ mindkét oldalán, és támadni fogják a szerep elvállalása miatt, de nem akar olyan világban élni, ahol félnie kell, mert elvállalt egy szerepet.

A bemutatóra meghívták Láng Zsoltot, a Fidesz-KDNP budapesti frakciójának vezetőjét, aki arról beszélt, milyen fontos felidézni, emlékeztetni minden korosztályt közelmúltunk történéseire, amelyek között meghatározó jelentőséggel bírtak a 2006-os őszi történések. Láng Zsolt ezután rögtön kampányüzemmódra váltott, arról beszélt, hogy óriási a tétje az április 3-ai választásnak,

a nemzet összetartása és további fejlődése, illetve a baloldal kudarcos, a határon túli magyarokat eltaszító, a hatalom érdekében akár saját polgárai ellen erőszakot alkalmazó politikája között kell választani.

A Krónika azt írta, a film romániai forgalmazói a következő hetekben számos erdélyi moziban és közösségi térben tervezik levetíteni az Elk*rtuk című filmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik