Nagyvilág

Összekeverte a Gestapót és a gazpachót egy amerikai politikus

SAUL LOEB / AFP
SAUL LOEB / AFP

A demokratáknak akart beolvasni a republikánus Marjorie Taylor Greene egy amerikai tévécsatornán, helyette azonban ismét nevetségessé tette magát – számolt be a Guardian.

A szélsőségesen jobboldali Greene, aki 2018-ban azt állította, hogy a kaliforniai erdőtüzeket „zsidó űrlézerek” okozták, a trumpista One America News Network tévéműsorában Nancy Pelosiról, a képviselőház demokrata párti elnökéről beszélt, amikor a következőt mondta:

Nem csak washingtoni börtönünk van, egy washingtoni gulág, hanem ott van Nancy Pelosi gazpacho rendőrsége is, amely a kongresszusi képviselők, azok munkatársai és az amerikai állampolgárok után kémkedik,

jelentette ki Greene. A koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt a Twitterről  örökre kitiltott képviselő a Gestapóra, a náci titkosrendőrségre szeretett volna utalni, helyette azonban a spanyol konyha jellegzetes ételét, a hideg, paradicsomos zöldséglevest emlegette. Az nem derült ki, hogy Greene miből gondolta azt, hogy kémkednek utána.

Kapcsolódó
A „jövő republikánus sztárja” egy összeesküvés-elméleteket terjesztő képviselő, aki szerint Hillary Clinton kislányt erőszakolt meg
Őrült összeesküvés-elméleteket hirdet, vezető demokrata politikusok kivégzését támogatja, és Hillary Clintont sátánista gyerekgyilkosnak tartja. Ismerjék meg Marjorie Taylor Greene képviselőnőt, aki Donald Trump szerint a Republikánus Párt jövője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik