Nagyvilág

Súlyos kártérítést kér az olasz rendőrségtől egy magyar fotómodell

Kártérítést kér Gila Gréta, magyar ex-szépségmodell kártérítése az olasz hatóságoktól, ügyében február 22-én dönt a római fellebbviteli bíróság – írta az olasz sajtó hírei alapján a Hvg.hu. A modellt 2019-ben három hónapon át tartották előzetesben, miután a római reptéren drogot találtak nála.

Az Il Messaggero olasz napilap azt írja, hogy a 24 éves nő 2019 márciusában azért tartózkodott Rómában, hogy onnan Tokióba induljon tovább egy fotózásra. Szállodai szobájában tartóztatták le nemzetközi drogkereskedelem vádjával. A magyar nő 74 napot töltött börtönbe, míg végül a nyomozó bíró alaptalannak találta a gyanúsítást. Tíz hónappal később, decemberben kapta meg a levelet, amelyben a bíróság tájékoztatta őt, hogy tévedés történt.

Időközben azonban lemondták a Japánban tervezett fotózását, és más megállapodásokat is visszamondtak, az előzetesben töltött három hónap pedig tönkre tette a mentális egészségét, álmatlanságtól, pánikrohamoktól és depressziótól szenvedett – írja a lap.

A Corriere della Sera szerint a modell azt mondta, a letartóztatásakor azt hitte, hogy emberrablók törtek rá a hotelszobájában, mert eszébe sem jutott, hogy bűncselekménnyel vádolják. Néhány órával később már egy börtöncellában ült egy idegen országban, és semmit sem értett abból, ami történt körülötte.

Most 100 ezer euró kártérítést kér, mert az ügy miatt összeomlott a modellkarrierje. Az ügyvédje azt mondja, a kártérítéssel szeretnék azt is elérni, hogy a hatóságok körültekintőbben járjanak el a meggyanúsítások során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik