Nagyvilág

Több mint ezer tonna védelmi fegyvert kapott külföldről Ukrajna

Celestino Arce / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Celestino Arce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfői online tájékoztatón beszélt arról, hogy a hazája eddig már több mint ezer tonna védelmi fegyvert és katonai felszerelést kapott külföldi partnereitől. Ezek értéke együttesen meghaladja a másfél milliárd dollárt.

Az MTI kijevi tudósítója azt írja, a külügyminiszter szerint az ukrán diplomácia az utóbbi három hónapban erőteljesen megnövelte válságellenes tevékenységét.

Folyamatos kapcsolatban állunk partnereinkkel, és továbbra is dolgozunk az Ukrajnát támogató nemzetközi koalíció megszilárdításán

– fogalmazott a miniszter a tudósítás szerint. A tárcavezető egyúttal úgy vélte, a rekordmértékű támogatás nagy politikai jelentőséggel bír, mivel erősíti Ukrajna tárgyalási pozícióját.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy bár a mostani nagyon nehéz és felelősségteljes időszak, Ukrajna „hideg fejjel és meleg szívvel” áll ehhez a helyzethez. Közölte ugyanakkor azt is, hogy Kijev nem tesz olyan engedményeket, amelyek elfogadhatatlanok lennének az ország számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik