Nagyvilág

Moszkva bezáratta a Deutsche Welle helyi irodáját

Sugárzási tilalmat rendelt el a német közszolgálati média, a Deutsche Wellével (DW) szemben Oroszországban – számolt be a Spiegel. Emellett az orosz külügyminisztérium csütörtök elrendelte a DW moszkvai irodájának bezárását és az újságírók akkreditációjának visszavonását.

A külügyminisztérium közleménye szerint az orosz fél „a megtorló intézkedések első szakaszát kívánja végrehajtani”, és a fentiek mellett eljárás indul a Deutsche Welle külföldi ügynöki feladatokat ellátó külföldi médiavállalatként való elismerésének felülvizsgálatára is.

A lépéssel az oroszok arra reagáltak, hogy Németországban megtiltották az RT orosz állami televízió működését. Ez abból is kiderül, hogy az orosz intézkedések között szerepel az is, hogy az RT DE leállításában szerepet vállaló szereplőket kitiltják Oroszországból.

Szerdán a német médiahatóságok engedélyezési és felügyeleti bizottsága (ZAK) azt közölte, hogy az RT német nyelvű adása a médiaszolgáltatásról szóló németországi szabályok alapján engedélyköteles műsor, de készítője nem kért, az illetékes médiahatóság pedig nem adott rá engedélyt.

Kapcsolódó
Betiltották az orosz propagandaadót Németországban
Hiába hivatkozott a szerbiai engedélyére a Russia Today.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik