Nagyvilág koronavírus

Újabb illegális buli miatt fájhat a feje Boris Johnsonnak

Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Újabb hírek jelentek meg a brit sajtóban, amelyek szerint Boris Johnson a saját születésnapját is társaságban ünnepelte 2020-ban, holott épp kijárási korlátozások voltak a koronavírus-járvány miatt. A Guardian című brit lap az ITV kereskedelmi televízió híroldalának értesülésére hivatkozva írja, hogy a brit miniszterelnök születésnapi bulit tartott a 2020-as, első lezárások idején, miközben a társadalmi távolságtartás szabályai akkor is egyértelműen tiltották a beltéri társasági összejöveteleket. A születésnapi meglepetésparti megszervezésében állítólag Carrie Johnson, a brit kormányfő felesége segédkezett. Ezen az illegál bulin harmincan vehettek részt 2020. június 19-én délután.

A luxusszintű étkezési szolgáltatásokat is magába foglaló eseményre a Downing Street 10. szám alatt, azaz a kormányfői rezidencián, a kabinetteremben került sor, miután a miniszterelnök hivatalos látogatásáról visszatért egy hertfordshire-i iskolából.

A Downing Street közlése szerint a miniszterelnök csak kevesebb, mint tíz percig volt jelen az eseményen – írják.

Ugyanezen a napon este a család barátait látták vendégül a miniszterelnöki rezidencia emeletén, a szabályok nyilvánvaló további megsértésével. A rezidencia ugyanakkor cáfolta ezt, és azt állították, hogy a miniszterelnök csak kisszámú családtagot látott vendégül, és azt is odakint tette.

Néhány héten belül ez már a többedik hasonló botrány Johnson körül. Decemberben egybehangzó sajtóértesülésekből derült ki, hogy 2020 végén, a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt újabb szigorú korlátozások megsértésével karácsonyi partit is rendeztek a Downing Street-i rezidencián. Három héttel ezelőtt szintén az ITV News hívta fel a figyelmet, hogy kiszivárgott belső feljegyzések szerint 2020 májusában rendeztek nagyszabású kerti összejövetelt a londoni miniszterelnöki rezidencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik