Nagyvilág

A betegségeket Isten gyógyítja, gondolták a szülők – nyolcéves kislányuk meghalt

Az ausztrál pár egyszerűen leállította a diabéteszes gyerek gyógyszerezését.

Letartóztatták azt a két ausztrál szülőt, akik nem biztosították a szükséges gyógyszereket cukorbeteg gyereküknek; ennek következtében a kislány életét vesztette.

A Toowoomba városában (Queensland tartomány) élő Kerrie és Jason Struhs úgy döntött, nem ad több gyógyszert 1-es típusú diabéteszben szenvedő lányuknak, a nyolcéves Elizabeth Rose Struhsnak.

A szülők ugyanis úgy gondolják: a betegségeket Isten gyógyítja, nem az orvosok. Január 2-a után egyszerűen nem adták be a gyógyszereket Elizabethnek. A kislány öt nappal később meghalt.

A Mirror cikke szerint akkor a szülei akkor sem hívták a mentőket, amikor rosszabbodott a gyerek állapota, hanem közös imára hívtak néhány hívőt.

A 46 éves Kerrie Struhs és az 50 éves Jason Struhs előzetes letartóztatásban vannak, gyilkossággal vádolják őket.

Az elhuny kislány nővére, Jayde abban bízik, ő kapja meg a gyerekek felügyeleti jogát, pénzt gyűjt az interneten, hogy el tudja tartani testvéreit. Azt mondja, szülei nem bíztak a hagyományos gyógyszerekben, és a hitükkel próbáltak segíteni Elizabeth-en, mondván, Isten a legjobb megoldás a 100 százalékosan biztos gyógyulásra.

A Struhs családban nyolc testvér nevelkedett, öten közülük 18 év alattiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik