Nagyvilág koronavírus

Akkorát buliztak az odaúton, hogy egyetlen légitársaság sem akarja hazavinni Mexikóból a kanadai bulituristákat

YouTube / CBC
YouTube / CBC
Hatalmas felháborodást váltott ki Kanadában egy repülőgépen mulatozó társaság. Egy magánklub tagjai december 30-án egy charterjárattal repültek Montreálból a mexikói Cancunba, és közben az ülések között ittak, táncoltak, és néhányan elektromos cigit szívtak. Most egyetlen légitársaság sem akarja hazavinni a bulituristákat.

A repülős buliról több videó is elterjedt a közösségi médiában és akkora botrányt kavart, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megszólalt az ügyben és extrémen frusztrálónak nevezte azt.

Egy pofonnal ér fel látni, ahogy a honfitársaink felelőtlenül viselkedve, felesleges kockázatnak teszik ki magukat, a honfitársaikat és a légitársaság alkalmazottait

– nyilatkozta.

Kanadában december végén kezdett el felfutni a koronavírus omikronhulláma, a hatalmas esetszámok miatt Quebec tartományban bezárták az iskolákat, a bárokat és a szórakozóhelyeket, kötelezővé tették az otthoni munkavégzést, és felszólították az embereket, hogy halasszák el a nem feltétlen szükséges utazásaikat.

A bulituristák egy TripleOne nevű magánklub által szervezett szilveszteri nyaraláson vettek részt, és december 30-án a Sunwing légitársaság charterjáratával repültek Mexikóba – írja a CNN.

James William Awad, a klub elnöke azt mondta, megérti a felháborodást, de leszögezte, a szervező mindent megtett a gépen tartózkodók biztonságáért, indulás előtt az összes utast tesztelték koronavírusra.

A mulatozó kanadaiakat ugyancsak a Sunwingnek kellett volna hazaszállítania január 5-én, a cég azonban úgy döntött, nem engedi fel a gépére a TripleOne turistáit. A légitársaság közölte, szigorú feltételeket szabtak nekik, amiket nem akartak betartani. Két másik légitársaság, az Air Canada és az Air Transat ugyancsak közölte, hogy a többi utas és a személyzet biztonságára tekintettel nem hajlandó hazaszállítani a bulizó kanadaiakat.

Awad azt mondja, az utazók a légitársaság majdnem minden feltételébe beleegyeztek, vállalták, hogy józanon érkeznek a repülőtérre és a fedélzeten sem isznak alkoholt, a légitársaság azonban ételt sem akart nekik felszolgálni az ötórás út alatt, ezt pedig már nem akarták elfogadni.

Mivel egyelőre senki sem akarja hazarepíteni őket, nem tudni, mi lesz a bulituristák sorsa. Az szinte biztos, hogy miután visszatérnek Kanadába, megbírságolják majd őket az utazás szabályainak megszegésért. Minden egyes szabálysértését ötezer kanadai dolláros (kb. 1,2 millió forintos) bírságra számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik