Nagyvilág

Nem bírta elviselni a róla terjedő hamis fotót, öngyilkos lett az egyiptomi lány

Mohamed el-Shahed / AFP
Mohamed el-Shahed / AFP
Országos felháborodás lett az ügyből, a rendőrség gyorsan őrizetbe is vett két fiatalt.

Két embert is letartóztattak Egyiptomban, miután egy tinilány öngyilkossága miatt nagy felháborodás söpört végig az afrikai országon – írja a BBC News. A 17 éves Baszant Kalidról ugyanis – valószínűleg hamisított – fotók jelentek meg a közösségi médiában.

A fotókat aztán Kalid osztálytársai is látták, a lány ettől depressziós lett, majd bevett egy mérgező pirulát.

A halálhíre nagy felháborodást váltott ki, sokan igazságot követeltek a lánynak a közösségi oldalakon. Sokan megosztották azt a levelet, amit Kalid az édesanyjának írt, és amiben ártatlanságát hangoztatta. Így írt:

Anya, remélem, megérted, hogy ez a lány nem én vagyok. Ezek a fotók hamisak, Istenre esküszöm. Anya, én egy fiatal lány vagyok és nem érdemlem meg azt, ami történik velem. Nagyon lehangolt vagyok. Nem bírom ezt tovább elviselni. Belefáradtam. Fuldoklom.

A lány nővére szerint kiállt mellette a családja, de a gonosz kommentelőkkel nem tudták felvenni a harcot. A kép eredetéről annyit tudni, hogy Baszant Kalid nem akart randizni egy fiúval, majd egy kapott linkre rákattintott később, így lopták el a fotóit. Ezeket aztán átalakították és terjesztették online.

Az illetékes rendőrőrsön a család ügyvédje jelezte is, ők kiket gyanúsítanak a történtekkel. Ugyan hivatalos feljelentést nem tett a család, a sajtóhírek miatt a rendőrség is akcióba lépett és elfogott két fiatalt, a nyomozóhatóságok pedig vizsgálják az ügyet.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik