Nagyvilág

Iskolai bántalmazás miatt lett öngyilkos egy nyolcéves fiú Amerikában

Egy megállapodást követően 3 millió dollárost kárpótlást kaphat annak a nyolcéves fiúnak a családja, aki az állandó iskolai bántalmazás miatt lett öngyilkos – írja az ABC News. A megegyezés értelmében az érintett ohiói tankerület, a CPS (Cincinnati Public Schools) zaklatásellenes reformokat fog bevezetni, az áldozat iskolájában pedig emléket állítanak majd a fiúnak.

A peranyag alapján a cincinnati Carson Általános Iskola tanulója, Gabriel Taye 2017. január 26-án lett öngyilkos. Két nappal korábban egy tanuló olyan erősen ütötte meg az iskola egyik vécéjében, hogy elájult. Az esetet kamera rögzítette. Gabriel Taye több mint hét percig feküdt a padlón, a többi diák ez idő alatt rugdosta, és gúnyolódott rajta.

Két nappal később ismét zaklatták a mosdóban, a fiú aznap akasztotta fel magát.

Az áldozat szülei azt állították, hogy az iskolában tudtak a bántalmazásokról, az információkat viszont visszatartották.

Mint Images / Getty Images

A tankerület és a család ügyvédjei a közelmúltban jelentették be a lehetséges megállapodást. A tankerületnek reformokat is végre kell hajtania, ezek célja a tanárok és védőnők felkészítése a bullying kezelésére, illetve a rendszeres elkövetők és áldozatok azonosítása. Al Gerhardstein, a család jogi képviselője szerint tesznek róla, hogy a változások gyökeret verjenek, és véget vessenek a helyi iskolákban zajló zaklatásoknak.

Aaron Herzig, a CPS ügyvédje szerint a megállapodás mindkét fél érdekét szolgálja. „Az alperesek határozott meggyőződése, hogy sem a CPS, sem annak alkalmazottai, sem az iskolai nővér nem voltak felelősek Gabriel Taye tragikus haláláért” – mondta Herzig, hozzátéve, hogy a tankerület támogatja a bántalmazások felszámolását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik