Thane Milhoan úgy véli, ő és kollégái kézbesítenek a világon egyedüliként pizzát a tenger fenekére – írja a Metro. Az 59 éves búvár a floridai Jules’ Undersea Lodge szálloda üzemeltetési vezetője, munkája része, hogy ételt szállítson a felszín alatt időző vendégeknek.
A korábbi búvároktató a járvány előtt Hawaiin dolgozott, ahol középiskolai sportrendezvényekről tudósított. Később, a lezárások feloldása után a helyreálló vendéglátóiparban talált állást. Mostani munkájában különösen szereti a vendégek reakcióját, amikor megkapják pizzájukat a tenger mélyén.
Télen a víz valamivel hűvösebb, 20 Celsius-fokos, és korábban is sötétedik, ami megnehezítheti a kézbesítést. A munka legnehezebb része mégis az, hogy a pizza száraz és meleg maradjon. Az étel a biztonság kedvéért mindig dupla csomagolást kap. A dobozra súlyokat és kapcsokat is helyeznek, hogy vízszintesen tartsák, a feltét pedig ne hulljon le.
A 35 éve megnyitott komplexum eredetileg laboratórium volt, ma viszont az óceáni élővilág iránt érdeklődő fizető vendégek használják. A mikrohullámú sütővel és hűtővel rendelkező szállást csak búvárfelszereléssel lehet megközelíteni.
A Jules’ Undersea Lodge ma már egyfajta mesterséges zátonyként működik. A komplexum védelmet ad a környéken fejlődő fiatal állatoknak, a hotelhez tartozó rendszer pedig oxigént is juttat a vízbe.