Nagyvilág koronavírus

Még soha nem volt annyi új fertőzött New Yorkban, mint pénteken

New York államban pénteken jelentették a legtöbb, egy nap alatt regisztrált Covid-19 megbetegedést a járvány kezdete óta, írta a CNN.

Az állam nyilvános adatai szerint az új rekord 21 027 pozitív eset. Eddig a január 14-én jelentett 19 942-es esetszám volt a csúcs.

A CNN kiemeli, hogy az ismét berobbanó járvány ellenére jó hír, hogy a fertőzéshez kapcsolódó kórházi kezelések aránya viszonylag alacsony maradt.

Pénteken 3839-en szorultak kórházi ápolásra a Covid-19-hez kapcsolódóan New Yorkban, ami kevesebb mint a fele az előző rekord idején regisztráltaknak. Január 14-én ugyanis 8088 kórházi kezelést jelentettek be. Ebből a szempontból a legrosszabb időszak egyébként 2020 áprilisában volt. Akkor volt olyan nap, amikor a kórházi kezelések száma elérte a 19000-et.

A friss New York-i adatok azt is mutatják, hogy ismét robbanásszerűen terjed a fertőzés: kevesebb mint egy hét alatt 154 százalékkal ugrott meg a regisztrált betegek száma.

Pénteken az állam 21027 Covid-19 megbetegedést jelentett, ami másfélszerese a keddi 8266-as esetszámának.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk az előttünk álló téli hullámot, és továbbra is bátorítanunk kell mindenkit, hogy oltassák be magukat, kapják meg az emlékeztető vakcinát, és viseljenek maszkot

figyelmeztette az állam lakosságát Kathy Hochul, New York kormányzója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik