Nagyvilág

Dagad a botrány az oltásellenes szenátor körül

Youtube.com
Youtube.com
Kérdésekkel provokálták, ráhívta a rendőrséget az olasz tévéstábra. A RAI nemzetközi fellépést sürget.

A járványtagadó Diana Şoşoacă szenátor (a képen) a román rendőrséget hívta egy interjú közben, mert nem tetszettek neki egy olasz újságíró kérdései. Végül a RAI Uno munkatársa tett rendőrségi feljelentést.

A Krónika az Antena 3 hírtévé alapján ír arról, hogy a volt háborús tudósító, Lucia Goracci szerint az előre egyeztetett, de lefújt interjú után a politikus férje, Dumitru-Silvestru Șoșoaca akkor kezdte őket lökdösni, amikor megérkeztek a rendőrök.

Az újságíróról letépte a maszkját, megütötte és megharapta a kezét a szenátor ügyvédi irodájában.

Megszólalt az ügyben a RAI dolgozóinak szakszervezete is, kérte az olasz kormány és az EU beavatkozását a Lucia Goracci és kollégái ellen elkövetett súlyos támadás miatt.

Egy oltásellenes szenátor irodájában, interjú közben zaklattak egy újságírót, a rendőrök szeme láttára, akiknek védelmezniük kellett volna, majd megmotozták, és órákon keresztül egy rendőrőrsön tartották.

A szakszervezet elvárja, hogy az olasz kormány és az Európai Unió magyarázatot kérjen a román kormánytól.

Dumitru-Silvestru Șoșoacát egyébként már bűnügyi felügyelet alá helyezték, mert a kiérkező rendőrök egyikével szemben is erőszakos volt, nekilökte a falnak, fojtogatta. Botrányaival elhíresült neje a Facebook-oldalán megkérdőjelezte az újságíró állítását.

Diana Șoșoacă korábban azzal vádolta a tévéstábot, hogy irodájába  illetéktelenül hatoltak be, valójában őt és a férjét bántalmazták, családja pedig egy nemzetközi összeesküvés áldozata.

Kapcsolódó
Oltásellenes képviselője miatt bünteti a YouTube a román szentátust
A nacionalista Diana Șoșoacă járványtagadó szövegei miatt léptek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik