Nagyvilág

Életfogytiglanra ítélhetik Alsóhatár polgármesterét

Jó kapcsolatban állt a Sátor-maffiával, amelynek tagját a Döcher-gyilkossággal vádolják.

Életfogytiglani börtönbüntetést, vagyonelkobzást kértek Alsóhatár polgármesterére. Az Új Szó a szlovák állami hírügynökség alapján azt írta, a Speciális Büntetőbíróság előtt tartott záróbeszédében az ügyész idősebb D. Ferencet három másik vádlottal együtt több gyilkosság megrendelésével, elkövetésével, csalással, kábítószeres bűncselekményekkel vádolta.

Az alsóhatári maffiaper többi vádlottja közül életfogytiglani börtönt kért az ügyész A. Lászlóra is. A polgármester fia, ifj. D. Ferenc 22 évre számíthat (ő elkezdett együttműködni a hatóságokkal), míg  negyedik társuk, Sz. Roland 24 év börtönt kaphat.

Az ügyész szerint a vádlottak együttműködtek a Sátor-banda néven ismert bűnözői csoporttal.

Számos bűncselekmény elkövetését rendelte meg a banda, amelyekért pénzzel és egyéb dolgokkal fizetett

– jelentette ki az ügyész, hozzátéve, hogy idősebb D. Ferenc a gyanú szerint szoros kapcsolatban állt Sátor Lajossal, a bűnözői csoport főnökével. Az ügyész szerint a gyilkosságokat a polgármester azért  rendelte meg, hogy elhallgattassa a strómanokat.

Kapcsolódó
A Sátor-maffia tagját gyanúsítják a Döcher-gyilkossággal  
A rendőrök szerint Sátor Lajossal ő gyilkolt meg két olyan embert is, akiknek a holttestét még mindig nem sikerült megtalálni.

A Paraméter szerint Alsóhatáron még mindig kutat a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) két holttest után, miután hétfőn a polgármester fia beismerte, részt vett gyilkosságok közvetítésében, A. László pedig bevallotta, ő követte el a bűncselekményeket. A strómanokat az alsóhatári polgármester telkén ő ölte meg és ásta el, de a holttesteket később elvitte máshová.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik