Nagyvilág

Kirúgta egyik sztárműsorvezetőjét a CNN

Artur Widak / NurPhoto / AFP
Artur Widak / NurPhoto / AFP

A CNN amerikai hírtelevízió végleg elbocsátotta szombaton egyik műsorvezetőjét, Chris Cuomót, mert munkaadójának szabályzatát megszegve tanácsot adott bátyjának, Andrew Cuomónak, korábbi New York-i kormányzónak az ellene szexuális zaklatás gyanújával folyó nyomozás ügyében, nevezetesen, hogy miként kezelje azt a nyilvánosság előtt, írja az MTI.

Chris Cuomo már májusban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyját és munkatársait, megpróbált lejárató információkat gyűjteni az egyik vádló ellen, és hogy ezzel megszegte a CNN szabályzatát. A hírtelevízió ezt akkor nyilvánosan közölte is, de hozzátette: figyelembe vették, hogy a műsorvezető a családja érdekét a munkája elé helyezte.

Szerdán azonban a CNN felfüggesztette Chris Cuomót, mert újonnan felmerült információk szerint egyértelműen jogsértő módon járt el. A hírtévé szombaton közölte, azóta megbíztak egy ügyvédi irodát, hogy értékelje az új információt, és ennek eredménye alapján úgy döntött a médium vezetése, hogy végleg elbocsátja a műsorvezetőt. Azt nem ismertette a CNN, hogy mi volt az inkriminált új információ.

Andrew Cuomo a botrányok miatt augusztusban lemondott a kormányzói tisztségről, október vége óta bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik