Nagyvilág

Életfogytiglant kapott a Sátor-banda sírásója

A vádirat szerint áldozatai többségét lelőtte, testüket húsdarálón ledarálta. Az ítélet nem jogerős, Horváth Lehel fellebbezett.

Az egykori dunaszerdahelyi Sátor-banda sírásójaként emlegetett férfit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Bazini Speciális Büntetőbíróság. A szlovák közszolgálati hírügynökség alapján a Bumm.sk. azt írja, Horváth Lehelt öt gyilkossággal, bűnszervezet létrehozásával, működtetésével vádolták.

Előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más súlyos bűncselekmények miatt életfogytiglani fegyházra ítélték, elrendelték vagyona elkobzását is.

A bíróság szóvivője közölte, az ítélet nem jogerős, mert Horváth fellebbezett. Tettestársát, K. Ivánt lopás miatt két év próbaidőre felfüggesztve kétéves szabadságvesztésre ítélték. Ő még nem döntött arról, elfogadja-e az ítéletet.

Az utolsó tárgyalási nap kilenc óráig tartott. Horváth az utolsó szó jogán két órán át beszélt, kitartott amellett, hogy törvénytelenül emeltek ellene vádat, és maga a büntetőeljárás is törvénytelen. Korábban elismerte, hogy ő ölte meg Sátor Lajos maffiafőnököt.

Kapcsolódó

A tárgyalás februárban kezdődött, Horváth addig vizsgálati fogságban volt. A különleges ügyész 2020 szeptemberében emelt ellene vádat.

A vádirat szerint áldozatai többségét lelőtte, testüket egy húsdarálón ledarálta, a maradványokat Dunaszerdahely közelében, az egykori csótfai mezőgazdasági szövetkezet területén ásták el.

A Paraméter emlékeztet rá, a most 58 éves csótfai Horváth Lehel korábban több gyilkossági ügyben beismerő vallomást tett. Alkut kötöttek vele, ígéretet kapott, ha ügye lezárul, nem kap letöltendő börtönt. Három éve egy családi viszály után vizsgálati fogságba helyezték, amit az ügyész az alku megsértéseként értelmezett, régi maffiaügyei miatt is vádat emeltek ellene.

Bár Horváth még évekkel ezelőtt védett tanúként elismerte, hogy ő végzett Sátor Lajossal is, az ítélethirdetés után már arról beszélt, hogy a rettegett maffiózó újra felbukkanhat, mert „Sátor Lajos él, visszatér”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik