Nagyvilág

Maffiaper: több mint negyven embert ölt meg a Sátor Lajos-féle bűnszervezet

Bár március 25-én elítélték a csallóközi maffiaper vádlottjait, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség tovább kutat a Sátor Lajos-féle alvilági csoport egykori áldozatainak földi maradványai után Dunaszerdahely közelében.

Az illetékes ügyész tájékoztatása szerint tavaly május óta tíz holttestet emeltek ki a föld alól azokon a helyszíneken, amelyeket a hatóságokkal együttműködő vádlottak mutattak meg a rendőröknek. A Parameter.sk beszámolója szerint holttesteket találtak Csallóközkürt, Dunatőkés vagy Nyékvárkony közelében is.

A maffiaper végeztével a NAKA munkatársai először Dunatőkés, majd Kisudvarnok határába vették az irányt, és egy kanális mentén elterülő erdősávot kezdtek felásatni két markolóval. A helyszín mindössze pár száz méterre található attól a helytől, ahol tavaly novemberben rábukkantak a 2003-ban meggyilkolt Écsi Béla maradványaira.

A lap szerint a tegnap délutáni órákban a földmunkákat felügyelő nyomozókon kívül több civil rendőrautó is megjelent a kis erdő környékén, és intenzíven vizsgálták, amit az egyik kiásott gödör rejtett.

Az ügyben eljáró ügyész szerint ennek a bűnbandának nemcsak Szlovákiában, de egész Közép Európában nincs konkurenciája. A mostanában előkerülő holttestek miatt pedig biztosan lesznek újabb vádlottak, és újabb vádirat. Egyesek büntetése pedig megnövekedhet, mert további gyilkosságokkal lesznek megvádolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik