Nagyvilág

Leruccant Márki-Zayhoz a brit nagykövet

UK in Hungary / Facebook
UK in Hungary / Facebook
A klímaváltozás is szóba került, a nagykövet pedig megnézte magának az ellenzék csúcsjelöltjét.

Diplomáciai vonalon egyre erősebben dolgozik az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármesteri posztot is betöltő politikus nemrég brüsszeli eurokratákkal fotózkodott-beszélgetett, szerdán pedig Paul Fox brit nagykövetet fogadta Vásárhelyen. Erről maga a nagykövet számolt be Facebook-oldalán. Íme a témáik:

A megbeszélés témái között szerepelt a közelgő országgyűlési választás, és Márki-Zay Péter szerepe a kampányban mint az ellenzék a közös miniszterelnök-jelöltje; a klímaváltozás kezelése; az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolata, valamint a brit-magyar kétoldalú kapcsolatok, beleértve az önkormányzatokkal való helyi együttműködés.

Azt is írják a közleményben, idén kezdte meg a brit követség az együttműködést Hódmezővásárhellyel a klímaváltozás ügyében. Örvendenek annak, hogy a város érdeklődik a Smart Cities Central Europe projektjük iránt, ami 2050-ig segítené brit szakértőkkel a térségi városok e-mobilitásának fejlesztését és nettó nulla kibocsátás elérését.

A követ amúgy a Vásárhelyi TV-nek is nyilatkozott arról, hogy amúgy minden politikai oldal képviselőjével szeret találkozni, minden médiának szeret interjút adni. Később hozzátette, mivel Nagy-Britannia fontos kereskedelmi partnere Magyarországnak, lényeges, hogy mi lesz a 2022-es választások eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik