Nagyvilág koronavírus

Koronavírus: az USA a legmagasabb kockázati szintre sorolta Magyarországot

Gary Hershorn/Corbis via Getty Images
Gary Hershorn/Corbis via Getty Images

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) járványügyileg kockázatos területekre szóló utazási figyelmeztetést adott ki Magyarországra, Csehországra és Izlandra a koronavírusos fertőzöttek növekvő számára tekintettel, írja az MTI.

A CDC négyes, vagyis nagyon magas szintre emelte ezen országokkal kapcsolatos, hétfőn kiadott utazási figyelmeztetését, azt javasolva az amerikai állampolgároknak, hogy lehetőleg kerüljék el az odautazást, vagy ha mindenképp menniük kell, oltassák be magukat.

Ez a legmagasabb kockázati szint az Egyesült Államok rendszerében, ahová akkor kerül egy ország, ha az elmúlt 28 napban 100 ezer főre vetítve átlag napi legkevesebb 500 fertőzöttet azonosítottak ott.

A CNN szerint négyes kockázati szinten egyébként jelenleg több mint 70 országot tart nyilván az Egyesült Államok, köztük Belgiumot, Hollandiát, Szingapúrt, Törökországot és az Egyesült Királyságot is.

A CDC azt is közölte, hogy Japán, India, Pakisztán, Libéria, Gambia és Mozambik tekintetében egyes, vagyis alacsony szintre mérsékelték a figyelmeztetést.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik