Nagyvilág

400 ezer eurót bukott, beperli az államot a vakcinalottó eperjesi tragikája

Igor Matovic / Facebook
Igor Matovic / Facebook
A nő üzeneteire nem reagál a pénzügyminisztérium. Matovic nem ezt ígérte.

Szlovákiában már véget ért a vakcinalottó, de a botrányos első adás drámájának újabb felvonása feltehetően csak most kezdődik. Beperli ugyanis államot az az eperjesi nő, aki gyakorlatilag önhibáján kívül 400 ezer eurót (több mint 140 millió forintot) bukott – írja az Új Szó.

A kisorsoltnak a tévéadás alatt 20 másodpercen belül fel kellett volna vennie a telefont és bediktálnia a képernyőn megjelenő kódot. Mivel a nyeremény halmozódott, a nő ötödikként 400 ezer eurót bukott, mert az adást interneten nézte, ott pedig a kód késve jelent meg.

A vakcinalottót elindító Igor Matovic pénzügyminiszter (a képen), először ezt elég gúnyosan kommentálta Facebook-oldalán, de olyan nagy volt a felháborodás, hogy már másnap meglátogatta az eperjesi nőt, és egyenes adásban ígérte meg, beszél a jogászokkal, hogy mégis megkapja nyereményét.

A jog nemcsak szigorú lehet, hanem igazságosnak is kell lennie. Igazságtalanság történt. Zuzana nem nyert, másrészről viszont Szlovákia nagyobb része úgy érzi, hogy erkölcsi joga van a nyereményre, a jogászokkal pedig mindent megteszünk, hogy ezt meg is kapja.

Nos, az eperjesi Zuzana a pénzügyminiszter ígérete ellenére eddig egy fillért sem kapott, a tvnoviny.sk információi szerint a Matovic vezette tárca egy ideje már nem is reagál az üzeneteire, ezért úgy döntött, bepereli az államot, az ügyvédjével már megtették az első lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik