Nagyvilág koronavírus

Drámai lett a szlovák vakcinalottó első sorsolása

Igor Matovic / Facebook
Igor Matovic / Facebook
Vasárnap az öt nyertes közül csak egyet sikerült kisorsolni. Igor Matovic pénzügyminiszter a veszteseken gúnyolódott.

A szlovák vakcinalottó sorsolásának első (és eddig egyetlen) nyertese 100 ezer eurót (több mint 35 millió forintot) kapott, de négy embert hiába sorsoltak ki a köztévé adásában, elbukták a nyereményt, nem teljesítették a feltételeket – írja a Paraméter a Čas.sk alapján.

Akit kisorsolnak, annak ugyanis 20 másodpercen belül fel kell vennie a telefont, majd bediktálni a képernyőn megjelenő kódot. Mivel a nyeremény halmozódik, az ötödik kisorsolt már 400 ezer eurót (több mint 140 millió forintot) bukott, mert az interneten nézte az adást, ahol a kód nem jelent meg időben.

Igor Matovic pénzügyminiszter, aki elindította a vakcinalottót, a drámát elég gúnyosan kommentálta Facebook-oldalán.

Uff… Dráma rögtön az első alkalommal.

300 ezer eurónak fuccs… »nem nézek tévét«

400 ezer eurónak fuccs »lassú az internetem« … hát, így a jövő vasárnap az első szerencsés rögtön 500 ezer euróért játszhat majd.

A Paraméter szerint ebből akár az is leszűrhető, hogy lúzer, akinek nincs tévéje, mert őt hiába sorsolják ki, esélye sincs nyerni.

A Bumm.sk szerint sokan igazságtalannak tartják a vakcinalottót, pénzügyminisztérium Facebook-oldalára vasárnap este azt írták, hogy a nyereménytől mindenki elesik, aki vasárnap dolgozik vagy úton van otthona és munkahelye között. Még 11 fordulója lesz a vakcinalottónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik