Nagyvilág

A repülőn rúghattak be a Gibraltárra látogató brit képviselők

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Egy vicc is kezdődhetne így: két skót és egy angol felszáll a repülőre italozás után.

Három brit képviselőt azzal vádolta meg Ben Wallace brit védelmi minisztert, hogy ittasan utaztak a brit korona fennhatósága alá tartozó Gibraltárra. Szerinte szégyent hoztak a parlamentre. Összesen 15 parlamenti képviselő szállt repülőre, hogy a Fegyverszüneti Napon (Armistice Day) megtekintsék a Spanyolországgal határos pici félszigeten állomásozó brit katonai egységeket – írja a BBC News.

A további fejleményekre senki se számított: három képviselő, a Skót Nemzeti Párttól (SNP) Drew Hendry és David Linden, valamint a munkáspárti angol Charlotte Nichols alaposan becsíptek a repülőúton.

Egy szemtanú azt mondta a BBC-nek, hogy már a reptéri váróban keményen elkezdett inni a három képviselő, a szeszfogyasztást a repülőn is folytatták. A BBC szerint más képviselők is fogyasztottak alkoholt a gépen. Hendry és Linden annyira becsíptek, hogy a gibraltári reptéren kötekedtek a Covid-igazolásaikat kérő illetékesekkel is. Nichols hamar is visszatért az Egyesült Királyságba bizonyos mentális problémák miatt (úgy tudni, poszttraumás stressz szindrómával küzd).

Az SNP a konzervatívok bizarr lejáratásának vette az egész ügyet, a Munkáspárt nem is kommentálta. A skót párt szerint két képviselőjük megtiszteltetésnek vette a meghívást, Linden azt is írta, nagyra értékelik, hogy találkozhattak a katonákkal. Hendry azt mondta, ez az ügy a toryk (a konzervatívok beceneve) lelkiismeretére tartozik, ő maga csinálja tovább a munkáját és tiszteli a brit csapatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik