Nagyvilág

Reuters: Lemondott a Pegasust kifejlesztő cég egyik vezetője

Lemondott a Pegasus-kémszoftver gyártó NSO Group társelnöke, Isaac Benbenistiírja izraeli sajtóértesülésekre hivatkozva a Reuters. Benbenisti a vezérigazgatói feladatokat látta el, és mindössze két héttel ezelőtt, október 31-én nevezték ki. A Reuters azt írja, azelőtt távozott, hogy a feladatokat hivatalosan átadta volna, és lemondása mögött az áll, hogy az NSO tiltólistára került az USA-ban. A cég nem erősítette meg az értesüléseket.

A washingtoni kereskedelmi minisztérium november elején jelentette be, hogy négy céget tiltólistára helyezett, mert az „Egyesült Államok nemzetbiztonsági vagy külpolitikai érdekeivel szembeni tevékenységet végeztek”. Az NSO Groupra azért vetettek ki szankciókat, mert a bizonyítékok szerint külföldi kormányzatok részére fejlesztettek és szállítottak kémprogramokat, amelyekkel kormányzati tisztségviselőket, újságírókat, üzletembereket, aktivistákat, tudósokat, kutatókat és nagykövetségi dolgozókat figyeltek meg indok nélkül, rosszindulatú módon.

Kapcsolódó
Néhány év alatt lett a megfigyelési piac meghatározó szereplője a Pegasust kifejlesztő cég
Az NSO Group tulajdonosai kezdetben termékelhelyezéssel foglalkoztak, aztán egy éles váltással áttértek a kiberhírszerzésre – igen nagy sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik